JCU Singapore er mødet mellem øst og vest

Singapore er et af de lande i Asien, der minder mest om vesten. Alligevel er der bare nogle ting ved livsstilen og kulturen i den lille bystat, som minder en om, at man er på den anden side af jorden.

Det er ikke mange universiteter, der er så internationale som JCU Singapore. Fuldstændig som selve Singapore er universitetet fyldt med mennesker, som er kommet hertil for at være i den spektakulære bystat.

Selve Singapore er ikke større end Bornholm, men rummer alligevel næsten fem millioner indbyggere. Rigtig mange af dem er kommet fra resten af verden for at være i et af Asiens epicentre for handel og kultur.

Med sine 7.500 studerende er JCU Singapore ikke blandt de største i verden. Til gengæld er helt op til 60 % af de studerende udenlandske. Det giver universitetet et helt specielt præg.


Kulturforskellene giver værdifuld erfaring

”Man kan godt mærke, at man har forskellige baggrunde, og det kommer især til udtryk i gruppearbejdet,” fortæller Liselott, som har læst på JCU Singapore.

Mange af de studerende, hun læste med, var kommet til Singapore fra Indien, Kina, Indonesien, Filippinerne og andre asiatiske lande. Selvfølgelig kan det være en udfordring, men fremfor alt giver det erfaring med at arbejde sammen med mennesker, som kommer fra et helt andet sted end en selv.

Forskellen mellem vestlige og asiatiske studerende var også tydelig for Casper, da han læste på JCU Singapore.

”Når studerende fra Asien svarer på en forelæsers spørgsmål, er det meget teoretisk og “by the book” – de siger nøjagtig, hvad der står i bogen. Os vesterlændinge har derimod lært at have en problemløsende og kritisk tilgang til tingene. Det var meget specielt at opleve den meget anderledes studiemetode, og det krævede meget tilvænning. Men det var samtidig rigtig fint at få indblik i, hvordan asiater gør og tænker,” fortæller han.

Et udlandsophold er en investering i fremtiden

JCU Singapore er en underafdeling af det australske James Cook University. Hvor det australske universitet mest er kendt for deres stærke naturvidenskabelige profil, er JCU Singapore langt mere fokuseret på handel og business. Netop fordi JCU Singapore rummer studerende fra så mange steder i verden, giver det også et unikt indblik i international handel.

For Casper har de mange nye venskaber og kontakter i hele verden betydet, at han er kommet hjem til Danmark med et netværk, som kan komme til at danne hans fremtid i forretningslivet.

”Mit netværk er ikke kun blevet større, men bredere, og jeg tror bestemt, at det kan komme mig til gavn senere. Hvis jeg for eksempel beslutter mig for at læse en Master i et andet land eller arbejde i udlandet, så er der helt sikkert nogle af mine bekendtskaber og venner fra JCU Singapore, der vil gøre, hvad de kan for at hjælpe mig,” siger han.

 

Kunne du tænke dig at lære mere om JCU Singapore?

Kontakt vores studievejledning direkte på 70 20 28 24 eller send en e-mail til vejledning@edu-danmark.dk, hvis du vil høre mere om James Cook University i Singapore.

Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.