Få dit CV til at sparke røv - Tag et semester eller en hel uddannelse i udlandet

Det er ikke verdens dårligste idé at skænke sit CV en tanke i ny og næ. Det ved de fleste seriøse studerende nok godt. Hvordan dén ting lige bliver ført ud i praksis, kan straks være sværere, og her kommer et godt bud. 

Et studieophold i udlandet kan virkelig sparke bagdel på dén front. Både på det personlige plan - men det har du garanteret hørt før. Du bliver klogere på dig selv og livet, har sofaer at crashe på over hele verden og så bliver du naturligvis bedre til engelsk (og måske kinesisk, malay, hollandsk eller hvor du nu lige ender). 

Men på dit CV batter det altså virkelig også! Og det er ikke noget, vi siger for sjov. Hvis du smutter på udlandsophold er der en stor chance for, at du kommer foran i jobsøgningskøen, når du engang skal "sælge dig selv" på det benhårde arbejdsmarked. 

Vi vægter højt, hvis en kandidat har været på udlandsophold og kan sætte perspektiv på, hvordan den kulturelle læring kan bruges i arbejdet."

Amalie Gabriel Jørgensen, personaleansvarlig Carlsberg.

Sørens vej til drømmejobbet

Søren er et rimelig godt eksempel på dét. Han læste i udlandet og scorede sig noget nær drømmejobbet bagefter - et job, han er ret sikker på, han ikke var i højeste kurs til, hvis han ikke havde sin internationale erfaring fra studieopholdet i Australien. 

Og Søren nøjedes ikke 'kun' med at læse i Australien. Undervejs i sin masteruddannelse flyttede han fire måneder til Singapore, hvor han var på et exchange-ophold og derudover pendlede han lige fra University of Newcastle til University of New South Wales, hvor han læste enkeltfag. 

På to år har jeg læst på tre universiteter og boet i fire lande, så det giver mig en vis omstillingsparathed.” En kompetence, Søren virkelig kunne mærke,  var brugbar i forbindelse med den efterfølgende jobsøgning.

Læs om Sørens vej til drømmejobbet

 

Dem, der ikke har læst i udlandet, vil ofte se det som en barriere at skulle arbejde sammen med kollegaer fra andre kulturer. Det gør dem, der har været af sted ikke – de synes det er spændende og ser det som en fordel
 Joan Berglund, regionsdirektør i Randstad.

Der er mange gode grunde til at læse i udlandet, som du nok kan se. Det er virkelig noget, der kan betyde en væsentlig del for din fremtid og karriere. Læs mere om, hvorfor arbejdsgiverne synes, det er en vigtig faktor. 

Hvorfor er udlandsophold vigtigt


Gå IKKE glip af EDU Days, hvis du drømmer om et studieophold!

Vi har valgt at gøre det nemt og inspirerende for dig, at få styr på dit studieophold.

Derfor flyver vi 45 af vores universiteter og vores praktikpartner til Danmark, så du kan møde dem til vores EDU Days events i København, Odense, Aarhus og Aalborg.

Gå IKKE glip af denne chance for at:

  • Møde 45 universiteter fra hele verden, bl.a. 13 ranket i verdens top 100
  • Høre om praktik i f.eks. New York, London og Hong Kong
  • Møde EDU’s erfarne vejledningsteam, der giver dig overblik og ro i maven
  • Få uundværlige tips til legatsøgning, udlandsstipendium og øvrig finansiering

Læs mere og tilmeld dig EDU Days nær dig:

København

Odense

Aarhus

Aalborg