4 tips til danske studerende: Sådan får du penge til dit studieophold

Ved du, at der findes masser af metoder til at finansiere dit studieophold i udlandet? Med udlandsstipendium, SU, studielån og legater kan du få dækket en stor del af dine udgifter på studieopholdet. 


Et studieophold er ikke kun en oplevelse for livet. Det er en investering i dit liv og din fremtid.

Der er selvfølgelig nogle udgifter, som er uundgåelige, hvis man skal ud i verden og studere, men faktisk findes der flere gode metoder, som kan hjælpe dig med at finansiere dit studieophold i udlandet.
 

  1. Udlandsstipendie
    Når du skal læse på et universitet i udlandet, vil der være et tuition fee. Det er det beløb, man skal betale for at gå på universitetet. Beløbets størrelse svinger selvfølgelig fra universitet til universitet. Med et udlandsstipendie kan du få mellem 21.000 og 44.000 kroner pr. semester til at betale dit tuition fee. Størrelsen afhænger af dit fagområde – men det er altså nogle rigtig gode penge at tage med ud i verden.

  2. SU
    Du kan selvfølgelig tage din SU med, når du rejser ud i verden for at læse. Rent faktisk kan den være rigtig meget værd. I nogle af de lande, EDU hjælper studerende med at komme til, er en almindelig dansk SU nemlig rigeligt til, at man kan leve som en konge!
  3. Legater
    At søge legater er en rigtig god idé, når du skal ud. Hele 76 % af EDUs ansøgere rejser af sted med mindst ét legat i bagagen. Processen med at søge legater er noget, EDU er stærke i, og de kan faktisk hjælpe dig helt gratis med at få styr på processen, så det bliver så let for dig som muligt.
  4. Udlandsstudielån
    En del af dit tuition fee betales selvfølgelig af udlandsstipendiet, men faktisk har du en mulighed mere. Du kan nemlig tage et udlandsstudielån for at betale den rest af dit tuition fee, som udlandsstipendiet ikke dækker. Lånet gør det altså muligt at komme ind på nogle af de mere prestigefulde universiteter, som det ofte er lidt dyrere at komme ind på. EDU samarbejder eksempelvis med 16 universiteter, der er ranket blandt verdens 100 bedste universiteter.

Få flere tips til legatsøgningen herunder - se bl.a. de legater, som har indbragt EDU-studerende mere end 50.000 kroner!

Legatsøgning

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.