EDU's billigste universiteter

Læsetid: 2 minutter

Du tænker med garanti, at det er en dyr fornøjelse at rykke studierne til udlandet. Bevares, det kan det da bestemt også være, for vi ved jo ikke, hvordan din levestandard er. Men vi ved også, at det sagtens kan lade sig gøre.

Kig med her, hvis du ikke har en gigantisk opsparing, forældre, der sponsorerer opholdet eller tid til at arbejde r*ven ud ad bukserne.

Vi har udvalgt 8 budgetvenlige universiteter til dig, der ikke vil ruineres. Når du får udlandsstipendium med fra staten, er undervisningsafgiften dækket fuldt ud eller i overvejende grad, på disse universiteter.

Swinburne, Sarawak, Borneo

Hvis du vil leve som den ultimative dronning (eller konge, hvis du er hankøn, bevares) på dit studieophold, så er Swinburne Sarawak på Borneo er ret godt bud.

Udover at du får helt absurd meget valuta for pengene (altså vi taler pool på taget, fitnessfaciliteter og dén slags), så har du Borneos fantastiske, frodige regnskov lige i baghaven. Og dét er intet mindre end fænomenalt.

Og vidste du, at Borneo er ét af de to steder i verden, hvor der lever vilde orangutanger? Og her kan du bo. Og studere. Vi lover dig, at det giver dig én på opleveren, hvis du sætter kursen til Borneo.

Et semester på Borneo ligger på mellem 25.000 - 32.000,- 
 

Edith Cowan University, Australien

Man tror det måske næppe, at det kan være billigt at studere i Australien. Men vores nyeste Aussie-partner på stammen, Edith Cowan University (ECU), er faktisk ret billig (det er altså en positiv ting lige her). Trods den lave pris, har ECU for 12. år i træk modtaget de maksimale 5 stjerne for undervisningskvalitet af "Good University Guide".

Det betyder, at du kan bo i smukke Perth, der faktisk flere gange er kåret som værende den mest solrige by i Australien - hov, hva'?
Det er da ægte win-win det her. Perth er fantastisk rent by- og naturmæssigt: du har mulighed for at surfe og dyrke nærmest alt udendørsliv samtidig med, at du rent faktisk har råd til at leve og bo i denne fantastiske, australske perle.

Et semester på ECU koster fra 30.300,-  afhængig af hvilke fag, du vælger. 
 

University of Essex, England

Den er god nok, du kan faktisk også studere i England uden at blive ruineret fuldstændig. På University of Essex bor du i Englands ældste by, der går mere end 2000 år tilbage. Byen er en god blanding af antikt og moderne, og er helt unik med smukke, gamle ruiner og et slot midt i byen.

Derudover er du i ét af de bedste lande (måske faktisk dét bedste), hvis du virkelig vil finpudse dit engelske. Du er oven i købet kun en times tid fra London, og så oplever du samtidig noget lidt andet, end man normalt gør, på sine Englandsbesøg (som jo tit ender i London).

Ikke nok med at universitetet er billigt, så er det gode her også, at du sparer en hel del på flybillet - og hvad der er sparet er jo som bekendt tjent, og du kan oven i købet ´ smutte hjem en weekend, hvis du behøver det.

Et semester på Essex koster ca. 36.000,- 
 

University of Newcastle, Australien 

Der er endnu en mulighed for at tage downunder, som ikke (nødvendigvis) ruinerer dig. University of Newcastle er ideelt for dig, der gerne vil være tæt på storbyen Sydney, men samtidig ikke har lyst til at betale dét, som den slags nu engang koster.

Du har nemlig kun små to timers kørsel til Sydney og i Newcastle bor du helt ud til vandet, så du kan jo passende bruge din fritid (og overskydende penge) på at lære at surfe, spille vandpolo eller noget andet udendørs-vandagtigt. Det har du i hvert fald rig mulighed for her. Og selvfølgelig nyde den australske mentalitet og gæstfrihed til fulde.

Du slipper med 39.000,- for et semester i Newcastle. 
 

RMIT, Vietnam

Her har du også mulighed for at leve vildt og voldsomt godt for din SU. I Ho Chi Minh får du luksus for ikke særlig mange penge, hvilket er helt suverænt for dig, der ikke vil tage alt for mange lån eller ikke har en kæmpe opsparing.

Derudover får du undervisning på et australsk universitet, der blot har campus i Asien, så du skal ikke bekymre dig om kvaliteten. Og nå ja, det er topmoderne og hi-tech agtigt, og hvis man ikke vidste bedre, ville man tro, man var midt i New York, når man står på universitetet. Det er meget moderne!

Du får naturligvis også det bedste af Vietnam her. Kultur i højsædet og helt formidabel mad - hvem elsker ikke vietnamesisk mad? Og især noget, man har råd til at spise HVER dag, fordi Justeat eller Wolt ikke tager alt for meget for udbringning. Du får suveræne måltider for 10-15 kroner, og det er frisklavet og i verdensklasse. Hvordan gør de egentlig? Laver så lækker mad af så få ingredienser? Vi forstår det ikke, men vi er vilde med det!

Et semester på RMIT i Vietnam koster 39.990,-  
 

University of Birmingham, England

Er du bidt af en gal fodbold, eller bare vild med sport generelt, så er Birmingham og England måske ikke et dårligt valg. Det er oveni købet til at betale sig fra, med en ret overkommelig tuition fee.

Derudover er University of Birmingham ranket blandt de bedste 100 i verden, så det er en CV-basker, der virkelig vil noget. Så hvis du er på CV-jagt, er Birmingham heller ikke et ringe valg. Birmingham er derudover en multikulturel storby med en af Europas yngste befolkninger, som gør det til den ideelle studieby.

Og du får både storyby og natur, for byen har mere end 600 parker, man frit kan benytte sig af. Og så er det nemt at komme hjem på weekend, hvis man nu trænger til dén slags.

Tuitionfee for et semester på University of Birmingham koster ca. 40.000,- 
 

Nottingham Ningbo, Kina 

Kina er måske en anelse skræmmende i nogles ører. Ikke desto mindre vil det være en jobmæssig genial idé for dig, hvis du snupper et semester i Kina. Vi lover dig, at det er noget, der batter ægte meget på dit CV.

Og samtidig garanterer vi dig også, at du får en kulturel oplevelse ud over de sædvanlige, men som virkelig er i den positive boldgade for personlig udvikling. Nottingham Ningbo er et suverænt sted for dig, der både vil styrke dit CV og samtidig udvikle dig personligt. Og så er det oveni købet noget, der er til at betale sig fra.

Her slipper du med omkring 46.000,- i tuition fee. 
 

San Jose State University, USA

Du kan faktisk også komme til USA uden at bruge hele din børneopsaring eller tage vanvittige lån med groteske renter. På San Jose State University er det fornuftigt og til at betale sig fra, og det havde ud måske ikke lige regnet med i sunny California?

Du kan godt pakke solbriller og badetøj, for det kommer du helt sikkert til at få brug for, hvis du smutter til The Golden State. Og nå ja, så er universitetet, der er grundlagt i 1857, den ældste offentlige uddannelsesinstitution i Californien. Det har da virkelig også sin charme. Du er oveni købet også kun en times tid fra San Francisco, hvis du sætter kurs mod SJSU.

Et semester på SJSU koster ca. 46.000,- og det er relativt billigt af et californisk universitet at være. 


OBS: Der er er taget udgangspunkt i study abroad ophold på bachelorniveau i priserne. Vær opmærksom på, at priserne kan ændre sig ved kandidatniveau. Vi tager forbehold for fejl, ændringer og stigninger i tuition fee fra universiteternes side. Der er kun taget udgangspunkt i tuition fee og derved ikke leveomkostninger, da det svinger meget fra studerende til studerende. Dertil skal du huske, at du får dit udlandsstipendium, som mange steder kan dække hele din tuition fee - alt efter, hvad du læser herhjemme og hvor du skal hen. 

Opdateret maj 2019


Vil du have 4 forrygende fifs + en legatguide? 

Vi har formuleret en række tips til dig, der mangler inspiration til næste skridt i processen.
Du kan også få tilsendt vores legatkompendium, hvor vi har samlet tidligere EDU-studerendes legatansøgninger og budgetter. Alle ansøgningerne har indbragt de studerende over 50.000 kr. i legater.

Fedt, lad mig få tips og legatkompendium

 


 
Gå til toppen Kontakt os

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24 på hverdage mellem kl. 9 og 16.