Planlægning af studieophold økonomi
Udlandsstipendium til studieophold
Rejse til udlandsophold

Udlandsstipendiet: Få 24.000-50.000 kr. pr. semester til dit studieophold!

Vidste du, at du kan få MANGE penge med fra staten til at læse i udlandet?

Faktisk kan du få mellem 24.000 kr. og 50.000 kroner med pr. semester du læser i udlandet - og det i helt op til 2 år!

Det kan i mange tilfælde være nok til at dække hele eller størstedelen af den undervisningsafgift (tuition fee), du skal betale for at læse på et universitet. På den måde er der ikke den store forskel på en udvekslingsplads gennem din institution, eller at søge gennem EDU - bortset fra at EDU har et ubegrænset antal pladser, så du har store chancer for at komme ind på din 1. prioritet.

Det fede ved udlandsstipendieordningen er, at pengene ikke skal betales tilbage, ligesom man normalt skal med et SU-lån. Det er penge du får fra staten.

Her får du de hurtige fakta om udlandsstipendium:

  • Du kan få udlandsstipendium til Study Abroad (semesterophold), hvis du får merit for dine fag i udlandet.
  • Du kan få udlandsstipendium til hele uddannelser på kandidatniveau (1-2 år).
  • Du kan samlet set få udlandsstipendium i op til 2 år.
  • Du kan kun få udlandsstipendium, hvis du er SU-berettiget.
  • Ordningen bliver administreret af SU-Styrelsen.

Hvor meget kan du få i Udlandsstipendium?

Satserne for udlandsstipendium ligger et sted mellem 25.000 kr. og 50.000 pr. semester. Beløbet afhænger af hvilket fagområde, du læser indenfor.

  • Omkring 24.000 kr. pr. semester: De 'tørre' fag, som business, jura, sprog, økonomi, teologi. Fagene kræver normalt ikke adgang til laboratorier, specielt udstyr, kemikalier, særligt IT-udstyr og lignende.
     
  • Omkring 30.000 kr. pr. semester: De 'mellemtørre' fag, så som kommunikation, idræt og medievidenskab. Fagene kræver noget udstyr, men ikke laboratorier, kemikalier og lignende og ligger derfor mellem de 'tørre' og de 'våde' fag.
     
  • Omkring 50.000 kr. pr. semester: De 'våde' fag, så som medicin, ingeniørvidenskab, kemi, biologi og IT. Fagene kræver ofte laboratorier, IT-udstyr, kemikalier, teknik og lignende.

Det er dog værd at bemærke, at dit udlandsstipendium aldrig kan være højere end det beløb, du skal betale i undervisningsgebyr til det udenlandske universitet. 

Med andre ord, hvis du er berettiget til 44.000 kr. pr. semester og dit undervisningsgebyr kun ligger på 42.000 kr., så får du kun 42.000 kr. i udlandsstipendium. Du får desværre ikke lov til at beholde de resterende 2000 kr. til lommepenge - selvom det ville være lækkert!

Læs den fulde artikel

Vi anbefaler dig at læse vores fulde artikel omkring udlandsstipendiet. Den går lidt mere i dybden i forhold til de krav, der er for at søge udlandsstipendiet, hvordan du søger det, og andre væsentlig ting du skal vide.

Læs den fulde artikel her: Udlandsstipendium til uddannelse i udlandet


Gode råd til at komme videre med dine studiedrømme

Opret en gratis mitEDU-profil og få adgang til et skræddersyet digitalt værktøj, der giver dig overblik over hele processen med at få styr på dine muligheder, vælge det rette universitet, og genneføre ansøgningsprocessen. Det er helt uforpligtende at lave en mitEDU-profil.

Opret mitEDU-profil her

Book et uforpligtende online-møde med en af vores vejledere og få styr på studiemuligheder, ansøgningsproces og finansiering.

Book møde her

Vil du afsted til sommer/efteråret 2025, så tjek ansøgningsfristerne for alle vores universiteter. 
Se ansøgningsfrister her